Haar en Hem Volume 1

Hoorspel

Haar en Hem Vol.2

Haar en Hem Volume 2 is een verzameling teksten over de dagelijkse praktijk van een barberstore (kapperszaak) in een volksbuurt in de binnenstad van Rotterdam. Het script is geschreven door Ivan Winter. De schrijfcoach is niemand minder dan Rotterdamse kunstenaar Charlien Adriaenssens. De audio opnames vond plaats deels in de geluidsstudio van WORM, gelegen aan de Boomgaardsstraat in Rotterdam. En de andere deel in de studio van Igor Nevas. Samen deed hij met Ivan Winter de sound design. De stemmen worden uitgevoerd door Ruwhel Emers en Chery Salinas.

De instrumenten werd ingespeeld door Ruud Vincents, en twee beats werd aangeleverd door Pandaboy, van het album Green Shades.

Het Process

Theater

De theatervoorstelling is een live performance van de kapperszaak met interactieve momenten tijdens het intermezzo, door middel van een audiopresentatie. Dit is een belangrijke toevoeging om de ervaring met koptelefoons visuele ondersteuning te bieden. De performance fungeert als illustratie bij het verhaal en de audio draagt bij aan het opwekken van een kapperservaring.

De voorstelling wordt gemaakt met elementen uit een echte kapperszaak, zodat we op het podium echte dialogen kunnen realiseren.

Het tweede deel Haar en Hem Volume 2, gaat over een jongen genaamd Ruwhel en zijn oude liefde genaamd Fatima, die liefde in de puurste vorm ervaren. Nadat de relatie wellicht beter “wordt”, proberen ze allebei op hun eigen manier hun oude liefde weer te ervaren. Ze vinden het allebei door middel van het gebruiken van drugs.

 Een aantal elementen heb ik behouden, namelijk het script in een audio studio laten inspreken door de stemacteurs. En ook heeft Ivan Winter nieuwe elementen toegevoegd. Hij heeft het hoorspel getransformeerd in zijn vorm tot een theatervoorstelling. Deze theatervoorstelling is een unieke mix van hoorspel, performance en theater. Tijdens het hoorspel zijn er vier momenten dat de spelers live op podium dialogen uit spelen, in plaatst dat het heel stuk te beleven is als hoorspel.

Media

Artistiek Team

Project Manager: Daniël de Keizer

Project Manager: Elten Kiene

Concept, Tekst & Regie: Ivan Winter

Schrijf Coach: Charlien Adriaenssens

Sound Design: Ruud Vincents & Ivan Winter

Studio Engineer, Co-producer: Igor Neves

Fatima – Chery Salinas 

Ruwhel – Ruwhel Emers

Kapper – Ivan Winter

Audio adviseur: Michael Gomes

DAW: Cubase

Vormgeving & Scenografie: Elten Kiene

Registratie Productie:

Amara van der Elst – Vrouw op de wachtstoel

Jonathan van Slooten – man op de wachtstoel

Geluidstechnicus: Luca Koemans

Lichtman: Ziggy Lunders

Techniek Registratie: David 

Locatie Registratie: WORM Ubik

Producent Haar en Hem Theater Concept: Haar&Hem Productie i.s.m WORM

Subsidie: Fond Podium Kunsten, Fonds ZOZ, Gemeente Rotterdam.