Haar & Hem

Profile MrWinter

Profile

Ivan Winter

Ivan Winter is één van de meest oorspronkelijke kunstenaars in Rotterdam. Hij lijkt zich niet te bekommeren om verwachtingen, codes en tradities van formele podiumkunst. In plaats daarvan maakt hij, net als een DJ, een mix van alledaagse ingrediënten – zijn kapperszaak, vriendschappen, geluiden die hij in zijn omgeving oppikt, zijn dromen, zijn geheugen en zijn fantasie – en vertaalt dit naar een geheel eigen ‘theater’-beleving. Ook hierin is hij een DJ: hoorspel, performance, storytelling, theater, sprookjespark, film, nachtclub, spoken word, al deze elementen verwerkt hij in een oorspronkelijke en overweldigende ervaring

Haar en Hem Trilogie

Hem en Haar is een drieluik, waarin ik de verhalen die ik hoor in mijn kapperspraktijk heb vertaald naar een podiumkunst productie. Onder andere met steun van het FPK ben ik in staat geweest twee voorstellingen te realiseren. Ik heb mezelf daarbij als maker enorm kunnen ontwikkelen, zowel artistiek inhoudelijk als productioneel..

In mijn persoonlijke ontwikkeling zie ik dat mij meer comfortabel voel als theatermaker. Dit alles begon voor mij met het schrijven van een hoorspel, waarbij je je alleen aan het concentreren bent op de audio. Daarna heb ik mezelf in mijn afgelopen 2 voorstellingen kunnen bewijzen dat de audio ervaring sterk is gegroeid, mede door het scenarioschrijven en de sound design coaches die mijn visie hebben kunnen vertalen naar Haar en Hem Volume 1 & 2.

De Vader, De zoon en de Heilige Geest

Bij Haar en Hem Volume 2 heb ik mogen ontdekken hoe het is om theater te maken, aangezien er een spelelement bij komt dat het hoorspel complimenteert. Met ‘De Vader, de Zoon en de Heilige Geest’ sluit ik de trilogie af. In dit laatste deel neem ik een belangrijk onderwerp uit mijn kappersstoel als uitgangspunt, namelijk de afwezige vader. Het verhaal dat ik hierover vertel zal op het podium versterkt worden met sonische en filmische elementen.

Subsidies en Sponsors.