De vader de zoon en de heilige geest

De Vader…

Haar & Hem, de Vader de Zoon en de Heilige Geest gaat over een kapper, Phillip, die tijdens een relatie van 5 maanden te horen krijgt dat zijn vriendin zwanger is. Vanaf dat moment komt Phillip in een zoektocht terecht waarin zijn eigen positie als man in een liefdesrelatie bevraagd wordt. Door de ervaringen van zijn klanten wordt hij geconfronteerd met zijn eigen verleden en familiepatronen. De komst van nieuw leven geeft Phillip de mogelijkheid om deze patronen te doorbreken. Maar gaat dit hem lukken?

De theatervoorstelling Haar en Hem neemt je mee in de coming of age van deze kapper die gelooft dat liefde, ondanks alle obstakels en zwarte uitdagingen in het leven, altijd wint. In de voorstelling voeren de vragen, gedachten en twijfels die Philip heeft hem langs gesprekken met zijn klanten.

In het derde en laatste deel wilt Ivan Winter deze hybride vorm van hoorspel, storytelling en performance verder uitdiepen met een innovatieve audio ervaring en filmische elementen. Dit onder begeleiding van dramaturg Yahmani blackman, scenario schrijf coach Katja Hieminga en Omar Breeveld, componist Ruud Vincents en Sound Designer  Rado Sorak.

De Zoon

Première De Vader, de Zoon en de Heilige Geest

Bestel Nu

En de Heilige Geest

‘Haar & Hem: de Vader, de Zoon en de Heilige Geest’ is de derde in een serie verhalen die kapper en maker Mr Winter (Ivan Winter, 1981) naar het theater brengt. Deze Rotterdamse (theater)maker en kapper heeft zijn thuisbasis in WORM. Waar zijn eerste verhaal nog vooral een hoorspel over de liefde was – dat hij eenmalig speelde in WORM en thema’s als depressie besprak, was de volgende in de serie er een waarmee hij het land doortrok en die ook verhaalde over mentale klachten, verpakt in een modern liefdesverhaal.

Hiermee speelde hij onder andere Tivolivredenburg, Bijlmer Parktheater en Islemunda Theater, en ook stonden voorstellingen in HNT/Zaal 3 en Theater De Fransche School op de agenda – voor covid-19 daar helaas een streep door had gezet. Nu is hij terug. Zijn nieuwste voorstelling gaat op 24 september in première in Theater Zuidplein.

Artistiek Team

Spelers:

Phillip  – Ivan Words

Bilal/Denzel/Lieve – Tyler Koudijzer 

George – Camilo Silva Jiménez

Hesdey – Joshua Sabajo

Bianca – Chery Salinas

Linda – Roziena Salihu

Team:

Concept, Tekst & Regie: Ivan Winter

Schrijf Coach: Yahmani Blackman, Omar Breeveld, Katja Hieminga

Dramaturgie: Yahmani Blackman

Sounddesign: Ruud Vincents & Rado Sorak

Geluidstechnicus: Luca Koemans

Vormgeving en scenografie: Donn Stone

Decor bouw: Hugo Simons

Zakelijk leider: Daniel de Keizer

PR: Daniel de Keizer

Audio adviseur: Michael Gomes

DAW: Cubase

Producent Haar en Hem Theater Concept: Haar&Hem Productie i.s.m WORM

Subsidie: Fond Podium Kunsten, Gemeente Rotterdam.